Mobilabonnemang i riksdagen

Som bekant använder många riksdagsledamöter sina mobiltelefoner flitigt under arbetet i riksdagen. Många använder digitala hjälpmedel till att föra anteckningar och arbeta med texter, medan andra twittrar under debatter. Den senare företeelsen, att använda twitter eller andra sociala medier under arbetet i riksdagen gör att politiken blir mer tillgänglig för gemene man. För att kunna göra det dag ut och dag in krävs ett stort abonnemang från en bra mobiloperatör. Politiker, precis som alla andra, bör jämföra mobiloperatörer och deras mobilabonnemang för att hitta det som passar bäst. På så vis kan du hitta det som har bäst täckning på de platser där du behöver ha det, till ett bra pris.

Problem med mobilanvändning

Mobiloperatörernas telefoner stjäl tid och energi.

Det finns många fördelar med att ha mobilen nära till hands som politiker. Dels kan du snabbt och effektivt få ut ditt budskap och interagera med väljare. Utöver det kan du också vinna några snabba politiska poäng genom att visa din förmåga att diskutera med meningsmotståndare. Men det är inte bara fördelar, utan också flera nackdelar med att våra ledamöter tittar ned i mobilen under sammanträden.

  1. Som på alla andra platser där det krävs uppmärksamhet kan en telefon lätt stjäla detta. När man dessutom är förtroendevald och har ett uppdrag från folket att förbättra landet finns det ingen plats för energitjuvar.
  2. Politiker är ofta människor som andra ser upp till. Sitter de och pillar på sin telefon istället för att koncentrera sig på arbetet kommer det också med stor sannolikhet smitta av sig på andra.
  3. Det visar på en bristande respekt gentemot den som har ordet.

Lär känna politiker inför valet 2018

Någonting som fler bör göra för att få sig en bra bild av vad alla politiker och partier står för är att följa dem i sociala medier. Twitter är det främsta mediet med sin natur av snabba, korta meddelanden som inbjuder till små debatter. På Facebook och Instagram finns också mycket matnyttigt att inhämta. Ett tips är då att följa politiker och partier från alla sidor, både vänster och höger. Genom att göra detta får du en mer enhetlig bild av läget och kan dra egna slutsatser av informationen. Utöver sociala medier finns också andra, mer officiella kanaler som riksdagen.se för att lära sig mer om politikerna och deras arbete, men inte lika mycket om mobilanvändandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *